certificació ISO 9001
Avinguda Onze de Setembre, 4 973 31 30 06 eoitarrega@xtec.cat

Journée francophone

Va ser la tercera Jornada Francòfona que celebràvem amb un total de 195 participants dels diferrents instituts de Tàrrega, Manuel de Pedrolo, Alfons de Costafreda, Escola Vedruna-Sant Josep i de Bellpuig, Lo Pla d’Urgell, a més de la participació com a voluntaris i creadors de la gimcana i guia turística dels alumnes de l’EOI Tàrrega.
És un esdevinement que té un format únic a tota Catalunya (la gimcana seguida d’un concert) i que s’està consolidant.
Aquesta jornada neix de la col·laboració entre l’EOI i els Instituts de l’Urgell com a institucions involucrades en l’estudi del francès en un context plurilingüe.
La jornada és lúdica i a la vegada instructiva: l’alumnat està en contacte durant tot el matí amb la llengua francesa: la gimacana i el concert són en francès amb la qual cosa els estudiants practiquen la seva comprensió tant escrita com oral.


La cantant i pedàgoga Cecília Debergh va oferir un concert de gran qualitat amb els seus músics. Va ser una ocasió per a l’alumnat d’escoltar en directe cançons que ja coneixen i de descobrir-ne de noves. Va ser un moment participatiu on alguns van pujar a l’escenari i tots van estar invitats a cantar. Un gran moment cultural.
Hem d’agrair la col·laboració del CRP així com la bona disposició de l’Ajuntament per a que la Jornada Francòfona es vagi consolidant a l’Urgell.